Hvorfor benytte elementer?

Kvalitet og kapasitet

Den største fordelen er at produksjonen av elementer foregår innendørs i kontrollerte omgivelser. Her kan alt vedrørende produksjonen enkelt kvalitetsikres og dokumenteres. Når det brukes elementer i bygg, økes kapasiteten på byggeplass ved at man kan bruke bemanningen til andre oppgaver i byggeprosessen. Elementer i bygg gir en høy grad av forutsigbarhet på økonomi, byggetid og kvalitet på byggeriet.

Ta kontakt så forteller vi mer om hvordan vi kan hjelpe deg til å øke kapasiteten på byggeplass.

Industrialisering av byggeprosessene

De fleste store entreprenører og utbyggere ser etter nye måter å industrialisere byggeprosessene. Det er her muligheten ligger for å oppnå lavere byggekostnader. Det er spesielt på vegg, gulv og tak det er mulig å redusere kostnader ved industriell tankegang. Faktisk så viser modeller at man på disse tre bygningsdelene kan redusere kostnadene med opptil 50% ved å benytte automatisert og industriell tankegang, Elementer er løsningen, og ved å tenke element helt i starten av planleggingen av et bygg, kan man oppnå store besparelser. Trefab AS har egen arkitekt som  kan hjelpe deg med riktig start av byggeplanene.

Ta kontakt så foreteller vi mer om industrialisering

Norskprodusert, er ikke det dyrt da?

Trefab AS har tatt et strategisk valg om å produsere elementene i Norge. Det gir oss full kontroll over hele verdikjeden, alle underleverandører og selve produksjonen. Vi satser på høy grad av automatisering og ser at det kompenserer for den lavere timelønn på elementer produsert i utlandet. I tillegg sparer vi da fraktkostnadene.

Ta kontakt med oss så forteller vi deg mer om hvorfor du har nytte av akkurat norskproduserte elementer.

Hva sier andre om industrialisering?

“Hvis samfundet vil have billigere byggeri, er der ingen vej uden om at øge produktiviteten, og det vil i praksis sige at industrialisere den gamle byggeproces. Det er den bæredygtige løsning, der også kan udvikle byggeriet til at stå på egne ben”. 

Sitat: Erik Kærgaard Kristensen er forsker, forfatter, ph.d., cand. arch., HD-U